عضو شوید



:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



به وبلاگ من خوش آمدید

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان تنهاترین تنهاها و آدرس loverose.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

آمار مطالب

:: کل مطالب : 1106
:: کل نظرات : 37

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 0

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 2185
:: باردید دیروز : 577
:: بازدید هفته : 2818
:: بازدید ماه : 2762
:: بازدید سال : 16035
:: بازدید کلی : 174256

RSS

Powered By
loxblog.Com

روح . چن . جن . ارواح . شیطان . خدا . ترسناک

فتوایی عجیب
چهار شنبه 19 فروردين 1394 ساعت 19:37 | بازدید : 359 | نوشته ‌شده به دست دکتر مولایی | ( نظرات )

در شرایطی که فرمانده نیروهای مسلح، فرمانده سپاه، رئیس مجلس و قریب به اتفاق بزرگان کشور حمایت علنی از تفاهم نامه لوزان سوئیس داشته‌اند، سایت بی‌باک متعلق به مجموعه آیت الله مصباح یزدی در ادعاهایی عجیب و قابل پیگرد، نوشت: «به هر حال یا تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان برخلاف توصیه‌ها و مطالبات حضرت امام خامنه‌ای و مردم شریف ایران، خواسته یا ناخواسته به منافع کشور ضربه زده است و ترکمنچای دیگری خلق کرده است (چنانچه از اظهارات صریح و سیاست اعلانی دو طرف چنین بر می‌آید) و باید در فرصت باقی مانده آن را جبران کنند که در چنین فرضی، انتقاد صریح و بدون رودربایستی (البته به دور از بازیهای سیاسی) نسبت به عملکرد تیم هسته‌ای به استناد ده‌ها آیه و روایت و فتاوای صریح مراجع عظام تقلید و ولی امر مسلمین جهان حضرت امام خامنه‌ای، و تصدیق همه عقول سلیم، واجب شرعی و عقلی می‌باشد.

و اگر فرض را بر بی‌عیب و نقص بودن توافق هم بگذاریم و چنین قضاوت کنیم که مسئولان هسته‌ای کشور به دلیل برخی مصالح و منافع و همچنین پیشگیری از سنگ اندازی‌ها و شیطنت های برخی دشمنان منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای قادر نخواهند بود، دستاوردهای مهم و اصلی این توافق را تا نهایی شدن اعلان کنند ـ که امیدواریم اینگونه باشد ـ باز هم انتقاد صریح و تند از تیم مذاکره کننده هسته‌ای تا امضای توافق نهایی به منظور تحقق اهداف سیاست اعلانی، برای بخشی از جامعه واجب شرعی و عقلی می‌باشد که باز هم تصریح می‌کنم؛ توضیح بیشتر این موضوع در شرایط حساس کنونی خلاف تدبیر است اما این مختصر بدین لحاظ تبیین شد تا به وجوب عقلی و شرعی انتقاد صریح از توافق لوزان از سوی بخشی از جامعه و رسانه‌ها تا زمان حصول توافقی خوب و نهایی برسیم.

بنابراین در هر دو صورت چه تیم هسته‌ای خیانت کرده باشد یا اسیر فریبکاری دشمن قرار گرفته باشد و چه غیر این باشد، حداقل بخشی از جامعه وظیفه دارد تا زمانی که توافقی کاملا مطابق با منافع ملی قطعی، نهایی و روشن نشده است، به انتقادات صریح و بدون رودربایستی خود ادامه دهد».


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
فاجعه بزرگ ایا خدایی نیست که از این مظلومان دستگیری کند
چهار شنبه 19 فروردين 1394 ساعت 19:30 | بازدید : 428 | نوشته ‌شده به دست دکتر مولایی | ( نظرات )
گزارشی دلخراش از فاجعه بارترین اردوگاه جهان؛
ارواح سرگردان در جنوب دمشق +عکس
بی شک از اردوگاه فلسطینی نشین «یرموک» واقع در سوریه، می توان به عنوان یکی از فاجعه بارترین مناطق جهان نام برد.
 

به گزارش سرویس مقاومت جام نیوز، یرموک نام آشنایی برای مسلمانان است، نامی که یادآور نبرد مسلمانان و مسیحیان روم شرقی در اوت 636 میلادی ( سال 15 هجری قمری ) است که در آن مسلمین در جنگی شش روزه موفق شدند مسیحیان را در مکانی به نام یرموک ( در نزدیکی مرزهای امروز سوریه و اردن ) شکست داده و پیروز میدان گردند.


این شکست به حکومت بیزانس در آناتولی برای همیشه پایان داد و به عنوان سرآغاز موج اول گسترش قلمرو اعراب در قلمرو مسیحی‌نشین بعد از وفات پیامبر اسلام شناخته می‌شود. یک سال پس از جنگ یرموک، مسلمانان موفق شدند بیت المقدس را به محاصره در آورند. در واقع جنگ یرموک اصلی ترین جنگ منطقه شام و فتح الفتوح آن سرزمین محسوب می شود.

 

 

اردوگاه یرموک در خلال بحران سوریه به تلی از خاک بدل شده است

 

اما نام یرموک این روزها در جنگ داخلی سوریه بارها بر سر زبان ها افتاده است. یرموک به اردوگاه آوارگان فلسطینی اطلاق می شود که در حوالی دمشق قرار داشته و در آن هزاران فلسطینی سکونت دارند. این منطقه یک «اردوگاه آوارگان غیررسمی» است که در سال ۱۹۵۷ تاسیس شد. در آن زمان این منطقه خارج از شهر دمشق قرار داشت اما اکنون در محدوده شهرداری دمشق و در فاصله حدود ۸ کیلومتر مرکز شهر است. یرموک ۲٫۱۱ کیلومترمربع مساحت و ۱۳۷٬۲۴۸ نفر جمعیت دارد که ۱۱۲٬۵۵۰ نفر از آنها آوارگان فلسطینی هستند.


با آغاز جنگ داخلی در سوریه و عدم حمایت جنبش حماس از دولت قانونی این کشور، بشار اسد رئیس جمهور سوریه کنترل این اردوگاه را به جبهه خلق برای آزادی فلسطین به رهبری احمد جبرئیل یکی از فلسطینی های حامی اسد سپرد.


با افزایش درگیری ها در حومه دمشق، یرموک نیز امنیت خود را از دست داده و به مامن امنی برای گروه های مسلح مخالف دولت تبدیل گردید تا جایی که این اردوگاه ماه ها از سوی نیروهای دولتی تحت محاصره قرار گرفت. در خلال ماه های فوق، مجامع حقوق بشری از وقوع اقدامات ناگوار انسانی در این منطقه ابراز نگرانی می کردند، گفته می شود که در آن ماه ها هزاران فلسطینی بدلیل عدم خوردن غذا بر اساس گرسنگی مفرط کشته شده اند.

 

 

فلسطینی های ساکن یرموک بشدت به حمایت های بین المللی محتاجند

 

نام یرموک اما دوباره این روزها بر سر زبان ها افتاده است، بنا بر گزارش ها تروریست های داعشی با همراهی جبهه النصره به این اردوگاه فلسطینی نشین حمله نمود و آن را به تصرف خود درآورده اند. واکنش احتمالی نیروهای دولتی و احتمال تشدید درگیری های خشونت بار موجب نارضایتی فزاینده جامعه بین المللی از اوضاع پیش روی فلسطینی ها شده است.

 

شکاف میان فلسطینی ها

گفته می شود که فلسطینی های ساکن یرموک به دو گروه مجزا حامیان اسد و مخالفین وی تقسیم شده اند. اوج تنش ها میان طرفین با حمایت حماس و رهبرانش از ارتش آزاد سوریه صورت پذیرفت.


از اواخر سال ۲۰۱۲ در آغاز جنگ داخلی سوریه این اردوگاه شاهد درگیری‌های شدید میان ارتش آزاد سوریه (مخالف دولت اسد) و متحدان فلسطینی آن در مقابل نیروهای جبهه مردمی برای آزادی فلسطین - فرماندهی کل با حمایت ارتش سوریه بود که باعث تخریب گسترده در آن شد. در ۵ دسامبر نبردی خونینی بین این دو گروه در یرموک درگرفت که در ۱۷ دسامبر به پیروزی شورشیان و فرار احمد جبرئیل رهبر سازمان به شهر طرطوس منجر شد. گزارش شده که بسیاری از نیروهای جبهه خلق نیز در جریان این حوادث از این سازمان جدا شده و به جمع شورشیان پیوسته‌اند.

 

حضور فعال گروه های تروریستی در یرموک و محاصره این منطقه توسط ارتش سوریه بر شدت فجایع انسانی بر علیه غیر نظامیان فلسطینی افزوده است

 

ارتش سوریه از ژوئیه ۲۰۱۳ به محاصره اردوگاه اقدام کرد و ۱۸ هزار آواره فسلطینی در آن به دام افتادند. رئیس آنروا (آژانس امدادرسانی سازمان ملل) که در اوایل ماه مه ۲۰۱۴ بعد از گذشت هشت ماه از آغاز محاصره برای توزیع کمک‌های بشردوستانه وارد اردوگاه شده بود در مورد حجم تخریب در این منطقه گفته بود: «ویرانی باورنکردنی بود. حتی یک ساختمان را هم ندیدم که مخروبه نشده باشد و همه آنها با دود سیاه شده بودند.» او از دیدن ساکنان اردوگاه بیشتر شوکه شده بود: «آنها شبیه ارواح شده بودند. آنها نه تنها به غذا، دارو و آب سالم دسترسی نداشتند بلکه دچار وحشت کامل بودند و به سختی می‌توانستند صحبت کنند».


محاصره اما در سال 2014 شکسته شد و نیروهای سوری موفق شدند بر اردوگاه چیره گردند. کوتاه زمانی پس از اشراف نیروهای دولتی، این بار تروریست های داعش در نبردی برق آسا توانستند بر این اردوگاه غلبه کرده و زمام امور را در دست گیرند، امری که اوضاع سکنه غیر نظامی این اردوگاه را بیش از پیش به مخاطره انداخته است.

 

 

سازمان ملل اوضاع انسانی در یرموک را فاجعه بار قلمداد کرده است

 

در اولین مرحله از حمله داعش به یرموک، این گروه تروریستی تکفیری بخش هایی از یرموک را به تصرف خود درآورده بود و در این بین گروه های فلسطینی مستقر در این اردوگاه تلاش کردند، مانع نفوذ بیش از پیش حمله ای را آغاز کرده بودند که به ظاهر در این امر ناکام ماندند.

 

فاجعه در یرموک

سقوط یرموک و تسلط تروریست های داعش بر این اردوگاه نگرانی فزاینده تمامی گروه های فلسطینی را نسبت به آینده ساکنین آن در پی داشته است.جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» خواستار مداخله فوری برای نجات اردوگاه فلسطینی یرموک در سوریه شده است. اسماعیل رضوان یکی از اعضای ارشد حماس در این باره گفت: «یک فاجعه در یرموک که سالهاست در محاصره به سر می‌برد، رخ داده و باید این فاجعه را در سریعترین زمان ممکن پایان دهیم». وی از تشکیلات خودگردان و سازمان آزادیبخش فلسطین «ساف» و تمام نهادهایی که در دمشق نماینده دارند خواست برای نجات فوری اردوگاه مذکور اقدام کنند.

 

 

تروریست های داعش با ورود به یرموک مبادرت به جنایات گسترده نموده اند

 

آژانس امداد سازمان ملل متحد برای فلسطینی‌ها وضعیت این اردوگاه را بسیار وخیم توصیف کرده و سخنگوی آن گفته است که سطح غیر انسانی بودن شرایط به حد غیر قابل باور رسیده است.

 

 

بسیاری از سکنه یرموک به علت گرسنگی جان باخته اند

 

به گفته این آژانس در حالی که درگیری در کوچه و خیابان در جریان است، خانواده‌های ساکن اردوگاه یرموک که به شدت محتاج آب و غذا هستند، از ترس در خانه‌های ناامنشان پناه گرفته‌اند.


تروریست های داعش پس از ورود به اردوگاه تصاویری از سرهای بریده شده در یرموک را منتشر کردند و مدعی شدند آنها به جرم ارتداد کشته شده اند. یکی از سرها متعلق به یکی از اعضای حماس است که برای امدادرسانی در اردوگاه حضور داشته و در زمان اسارت حتی مسلح نبوده است.

 

 

احمدجبرئیل بر خلاف رهبران حماس به بشار اسد وفادار مانده است

 

گروه دیده بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد تروریستهای داعش روز یکشنبه دست کم 13 نفر را در اردوگاه یرموک در جنوب دمشق اعدام کردند.


شماری از ساکنان ارودگاه یرموک در دمشق روز یکشنبه توانستند آن را ترک کنند اما هزاران نفر دیگر همچنان زیر گلوله باران و تبادل آتش طرفین درگیر در جنگ داخلی سوریه گرفتار آمده اند.

 

 

 یرموک در جنوب دمشق واقع شده است

 

هزاران تن از فلسطینی‌های ساکن در شهرهای غزه، رام‌الله و حیفا با برگزاری تظاهراتی حمایت خود را از آوارگان فلسطینی اردوگاه یرموک اعلام و جنایات داعش علیه این اردوگاه را محکوم کردند. یکی از رهبران فلسطینی در این تجمع تاکید کرد: «ای کسانی که خون فلسطینی ها را چه در یرموک و چه در دیگر جاها مباح کرده اید ، خون فلسطینیان سرانجام دامن شما را خواهد گرفت. خون فلسطینیان ارزان نخواهد بود و بسیار پر بها و با ارزش است».

 

 

تداوم بحران در سوریه جان هزاران فلسطینی ساکن یرموک را به خطر انداخته است

 

در همین راستا خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس نیز تماس‌هایی را برای پایان محاصره این اردوگاه با طرف‌های ذی نفوذ برقرار کرده است.

 

یرموک نمادی از وضعیت پیچیده سوریه

اردوگاه یرموک، صحنه نبرد ارتش سوریه، داعش و گروه های مسلح رقیب و مخالف اسد، نمادی از پیچیدگی جنگ داخلی سوریه است و آنان که تاوان جنگ و تضاد منافع رقبای داخلی، منطقه ای و خارجی را در یرموک با جانشان می پردازند غیرنظامیان بی دفاع این اردوگاه هستند.


یک منبع میدانی فلسطینی مستقر در یرموک در خصوص حمله ی اخیر تروریست های داعش توضیح داد که داعش حمله خود را از کوی حجر الاسود که در نزدیکی یرموک قرار دارد، با حمایت جبهه النصره براساس توافق ضمنی که با آن رسیده بودند، آغاز کرد و پس از آن درگیری‌های شدیدی بین این دو گروه با گروه تروریستی موسوم به «اکناف بیت المقدس» که در اردوگاه مستقر است، آغاز شد.

 

 

موقعیت فلسطینی های ساکن یرموک اسفبار است

 

این منبع میدانی افزود: این درگیری‌ها کشته و زخمی شدن ده‌ها تروریست از هر دو طرف درگیر را درپی داشت، اما داعش موفق شد، بر محور غربی اردوگاه سیطره یابد و مقرهای گروه اکناف بیت المقدس در اطراف خیابان «سی‌ام» را محاصره کند و هم اکنون درگیری‌های شدیدی در این نقطه از اردوگاه جریان دارد.


ارتش سوریه در حال حاضر این اردوگاه را محاصره کرده و تروریست ها از رسیدن کمک های بشردوستانه به داخل اردوگاه جلوگیری می کنند. واکنش احتمالی ارتش سوریه و بمباران مناطق تحت تصرف تروریست های داعش بر میزان بحران موضوع و خسارات احتمالی به غیر نظامیان خواهد افزود.

 

 

خالد مشعل خواستار مداخله بین المللی جهت پایان خشونت ها در یرموک شده است

 

گروه داعش می گوید می خواهد نیروهایش به مرکز دمشق نزدیک باشند و مخالفان و رقبای این گروه می گویند این اردوگاه باید تحت سلطه گردان «اکناف بیت المقدس» و «زهره المدائن» که بیشتر اعضای آن فلسطینی هستند باقی بماند. اما جبهه النصره و گروه احرار الشام، دو گروهی که به همراه جیش الاسلام بر مناطق مجاور یرموک مسلط شده اند در این زمینه اعلام بی طرفی کرده اند. برخی ها معتقدند جبهه النصره که با جیش الاسلام دشمنی و رقابت دارد اجازه داده است داعش طرفداران آن را در این اردوگاه قلع و قمع کند. این اردوگاه همچنین هدف گلوله باران شدید و حملات هوایی ارتش سوریه نیز قرار گرفته است.


یک فلسطینی ساکن این اردوگاه گفت: «ملاحظه می کنید منازل ما تخریب شده است. ما دیگر سرپناهی نداریم. بسیار از این وضع می ترسیم و از سازمان آزادیبخش فلسطین می خواهیم ما را از این وضع نجات دهد. بسیاری از آوارگان فلسطینی براثر این اوضاع و حتی گرسنگی و تشنگی جان خود را از دست می دهند. ما هر چه مواد غذایی و دارویی داشتیم تمام شده است و دیگر چیزی نداریم. نابود شدیم..

 

جبهه النصره به داشتن ارتباط پنهان با رژیم صهیونیستی متهم است

 

اتحادیه عرب در بیانیه ای که کمیته فلسطین و اراضی اشغال شده عرب نشین این اتحادیه آن را صادر کرده گفته است با نگرانی اوضاع خطرناک و رو به وخامت بیش از 500 هزار آواره فلسطینی مقیم سوریه بر اثر تجاوزات غیر انسانی ناشی از کشیده شدن پای آنها به درگیریها، را پیگیری می کند. به ویژه آن که حملات دو روز گذشته گروههای تندرو به اردوگاه یرموک و تبدیل کردن آن به میدان جنگ، موجب فاجعه ای انسانی شده است.


بنابر برخی گذاره های منتشر شده از سوی شماری از گروه های سوری، رژیم صهیونیستی از اشغال یرموک توسط تروریست های سوری به ویژه النصره حمایت کرده است. روابط جبهه النصره و اسرائیل در طول ماه های گذشته افزایش یافته چنان که برخی گزارش ها حکایت از درمان نیروهای این گروه تروریستی در منطقه جولان اشغالی توسط صهیونیست ها حکایت دارد.

 

 

اردوگاه یرموک کاملا ویران شده است

 

اکنون و با اشغال اردوگاه فلسطینی نشین یرموک این سوال در ذهن شماری از آگان مسائل منطقه تداعی شده است که آیا بهای دریافت کمک النصره از صهیونیست‌‌ها در استان‌های درعا و قنیطره اشغال مجدد یرموک بود، اردوگاهی که همواره یکی از کانون‌های مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی و حمایت از گروه‌های مقاومت فلسطینی و خاری در گلوی این رژیم بود.


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
دو شنبه 17 فروردين 1394 ساعت 13:30 | بازدید : 375 | نوشته ‌شده به دست دکتر مولایی | ( نظرات )

هستی من ز هستی توست       تا هستم و هستی دارمت دوست

 

عرش خود را حق نموده فرش راهت مادرم
هستی و خلقت فدای یک نگاهت مادرم
تو همه بود و نبود و تار و پودی نازنین
من بمیرم تا نبینم اشک و آهت مادرم

 

مهر او مهر داورم باشد
دست او سایه سرم باشد
جان من را اگر پذیرد او
هدیه روز مادرم باشد

 

مادر ای تمام هستی
تو همه زندگی هستی
تو همه نور امیدم
تو شب سیاه و پستی
مادر ای چراغ خونه
کیه قدرت رو بدونه
کیه که به جز تو مادر
پای بچه هاش می مونه
مادر ای که نور عشق توی چشاته
همیشه کلی محبت تو صداته
بیخودی خدا نگفته
که بهشت زیر پاهاته

عصاره همه مهربانی ها را گرفتند و از آن مادر را ساختند. شکسپیر

مادر والاترین شاعر،چیره دست ترین نقاش،تردست ترین آهنگساز و ماهر ترین پیکرتراش است. اوشو

هیچ نغمه ای روح پرور تر و د لنشین تر از کلمه مادر وجود ندارد. جبران خلیل جبران

هیچ گلی عطر و رنگ و زیبایی مادر را ندارد. ارنست همینگوی

برای من مادرم با شکوه ترین زنی است که دیده ام. چارلی چاپلین

یک بوسه مادرم مرا نقاش کرد. رافائل

آنگاه که فرشتگان در آسمانها سر در گوش یکدیگر نهاده و نغمه های پر شور عشق را سر می دهند،هرگز نمی توانند کلمه ای آسمانی تر از کلمه مادر بیابند. ادگار آلن پو

 

مادر آسمانی

توئی مادر مثل جونم

ای همیشه مهربونم

تویی اون ستاره ای که

می تابی تو آسمونم

وقتی نگاهم می کنی

بهارو آغاز می کنم

وقتی صدای پات میاد

دوباره پرواز میکنم

حالا دیگه نوبت توست

سر روی شونم بذاری

تکیه کنی به دست من

منت به جونم بذاری

شکوفه سفید تو

قد کشیده مثل یک سرو

مادر میخوام سایه کنم

که تن به سایم بذاری

ولی افسوس…

 

مرا ببخش مادر

در خاطر دل من

چون باغ گل شکفتی

هر شب کنار مهد م

بنشستی و نخفتی

من هر چه با تو کردم

آن را به دل نهفتی

درد درون خود را

جز من به کس نگفتی

بردی ز یاد آنرا

دشنام اگر شنفتی

گر خشم با تو کردم

پاسخ مرا نگفتی

رفتی هزار افسوس

در زیر خاک خفتی

من را ببخش مادر

من را ببخش مادر

 

نباشد اگر سایه ات بر سرم

بگو مادرا بر که رو آورم

ره زندگی از تو آموختم

نباشد کسی غیر از تو رهبرم

زعطر دلاویز مهرت هنوز

دهد بوی گل بالش و بسترم

کنم کی فراموش مهر تو را

که تنها تو بودی بهین باورم

به مهر و به قهر و به صلح وستیز

تو پروردیم،گر که بار آورم

مرا تا تو باشی نظرگاه عشق

نباشد نظر جانب دیگرم

تو را مهر،آئین و کیش من است

مسلمان بخوانند یا کافرم

گرفته زتو طبع من بار شعر

نشانش همین شعر جان پرورم

شود زندگی تلخ در کام من

نباشی تو روزی اگر در برم

نباشد اگر سایه ات بر سرم

بگو مادرم بر که رو آورم

مهر و محبت مادری تقدیر و سرنوشت نیک بشر است و اثرات آن دائمی و عمومی است.

یاد ایامی که مادر داشتیم

 

افسری زیبنده بر سر داشتیم

 

زندگی با او مرا افسانه بود

 

روشنی بخش دلم در خانه بود

 

او چه خورشیدی فروزان در میان

 

خانه ما از وجودش آسمان

 

من جوان بودم جوانی نا شکیب

 

مادرم از لطف و مهرم بی نصیب

 

عشق و حال و سوز و دردی داشتم

 

قلب گرم و رنگ زردی داشتم

 

مادرم بیچاره محنت ها کشید

 

این زن دلداده حسرت ها کشید

 

لذتی از این پسر هرگز ندید

 

جانش از آزار من بر لب رسید

 

روز آخر روز رنج ودرد بود

 

مادرم افسرده و دلسرد بود

 

سوز و تب در بستر مرگش کشاند

 

زاشک ماتم دیده ام گوهر فشاند

 

دیگر او زین درد جانفرسا نرست

 

تا که پیوند دل از دنیا گسست

 

مادرم آن ناشکیب شام مهر

 

روزگارش خاک پوشانید چهر

 

جام جانش از تعب لبریز شد

 

در بهاران بود،کش پائیز بود

 

برگ زردی شد سبک خیز و روانی

 

با نسیمی پر کشید از بوستان

 

مادرم از زندگی خیری ندید

 

خفته تابوت تن،از غم رهید

 

مرغ ما از آشیانه پر کشید

 

لانه ما را رها کرد و پرید

 

ای دریغا مادرم از دست رفت

 

نیست بادا پیکرم تا هست،رفت

 

گرچه اکنون آن پسر مردی شدست

 

رنج دیرین تازه اش دردی شدست

 

 

گویند مرا چو زاد مادر

پستان به دهان گرفتن آموخت‏

شب‏ها بر گاهواره من‏

بیدار نشست و خفتن آموخت‏

لبخند نهاد بر لب من،

بر غنچه گل شکفتن آموخت،

دستم بگرفت و پا به پا برد

تا شیوه راه رفتن آموخت‏

پس هستى من زهستى اوست‏

تا هستم و هست دارمش دوست‏

 

مادرم شبنم گلبرگ حیات

پدرم عطر گل یاس بقاست

مادرم وسعت دریای گذشت

پدرم ساحل زیبای لقاست

مادرم آیینه حجب و حیا

پدرم جلوه ایمان و رضاست

مادرم سنگ صبور دل ما

پدرم در همه حال کارگشاست

مادرم شهر امیداست و هنر

پدرم حاکم پیمان و وفاست

مادرم باغ خزان دیده دهر

پدرم برسرما مرغ هماست

مادرم موی سپید کرده زحزن

پدرم نقش همه خاطره هاست

مادرم کوه وقار است و کمال
پدرم چشمه جوشان عطاست

 

روز مادر که بدون پدر نمی شه

پدرم روزت مبارک

روز پدر مییام کنار خاکت

سورمه چشمام میکنم صفاتو

مثل همیشه میبوسی چشامو

مثل همیشه می بوسم چشاتو

 

چهل روزه رفتی اما تا قیامت

برام بزرگ و خوب و آشنایی

هنوز شبیه اون قدیم ندیما

بازم خودت سنگ صبور مایی

 

روز پدر میرسه و دوباره

لبهای خندون تو دیدن داره

صدات تو گوش واژها میپیچه

حرفای خوب تو شنیدن داره

 

دستای با شکوه و پینه بستت

همیشه توی خاطرم میمونه

دستایی که شکسته و غریبه

دستایی که بزرگو مهربونه

 

 

 

داغ ما  در هجر یوسف کمتر از یعقوب نیست

او پسر گم کرده بود و ما پدر گم کرده ایم

 

ای پدر از آشیان خود پریدن  زود  بود        با دلی پرازآرزو درخاک رفتن زود بود

آخر ای یار همه ،ای مظهر مهر وصفا        در  دیارجاودان منزل گزیدن  زود  بود

 

سایه ای بود و پناهی بود و نیست

هستی ام را تکیه گاهی بود و نیست

سخت دلتنگم کسی چون من مباد

سوگ حتی قسمت دشمن مباد

گفتنش تلخ است و دیدن تلخ تر

(هست )ناگه (نیست )گردد از نظر

باورم شد این من ناباورم

روی دوش خویش او را می برم

می برم او را که آورده مرا

به پاس ایامی که پرورده مرا

می برم در خاک مدفونش کنم

از حساب خویش بیرونش کنم

راست می گویم جز این منظور نیست

چشم شاعر از حواشی دور نیست

مثل من ده ها تن دیگر به راه

جامه هاشان مثل دلهاشان سیاه

منتظر تا بارشان خالی شود

نوبت نشخوار و نقالی شود

هر یکی هم صحبتی پیدا کند

صحبت از هر جا به جز اینجا کند

گفتنش تلخ است و دیدن تلخ تر

خوش به حالت خوش به حالت ای پدر

 

می خوام از تو بنویسم تو که مَردِ روزگاری
توی این مرثیه بازار تو یه شعر تازه داری
تو شبیه احترامی نازنین مث یه حاجت
مث یه تندیس پاکی لحظه ناب عبادت
می خوام از تو بنویسم تنها تو نیستی غریبه
تو که یاد دادی به چشمام دنیا اندازه سیبه
با تو تو نوروز هر سال نَحسیِ سیزده به در شد
گُلا ون یکاد می خوندن وقتی اسم تو پدر شد
با تو از تموم شب ها بی ستاره رد شدم من
لهجه ناب بهارو به خدا بلد شدم من
تو یادم دادی شکوهِ معنیِ امَن یُجیبو
واژه واژه نمازو این قرائت نجیبو
دست تو تو باغچه هامون گلای اطلسی کاشته
توی آسمون سفره ماهِ کامل و گذاشته
«می خوام مث کودکی یام یه بچه بلا بشم
می خوام تو دستات بمونم تو دست تو قد بکِشم»
توی این شبای منحوس قصه هات معجزه گر بود
روی گلبرگای خونه واژه پدر پدر بود
تو هنوز از تیر آرش یه کتابچه قصه داری
از تو خاطراتِ کهنهَ‌ت قصه های نو می یاری
کاش که گرگ پیر قصه بره ها رو نمی خوردش
چل گیس قصهَ ت و ای کاش دیوِ بد دل نمی بُردش
هنوزم شبای یلدا بهترینِ لحظه هاتِ
درمونِ چشمای خستهَ‌ت حافظ و شاخه نباته
توی این ولوله شوم آغوش تو مث کوهه
امن ترین پناه قلبم تکیه گاهی باشکوهه
مرد بارونیِ خونه! تویی ناجی و بهانهَ‌م
پیش کشِ تموم دردات واژه واژه ترانهَ‌م
«می خوام مث کودکیام یه بچه بلا بشم
می خوام تو دستات بمونم تو دست تو قد بِکِشم»


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
دو شنبه 17 فروردين 1394 ساعت 13:27 | بازدید : 280 | نوشته ‌شده به دست دکتر مولایی | ( نظرات )

روز مادر در ایران و جهان

 

به یاد آر چشمانی را كه بر تو نگران بودند

به یاد آر دستانی را كه شب ها با نوازش های خود دردهای تو را تسكین می دادند

به یاد آر دلی را كه به خاطر تو زخم ها خورده است

آن هنگام زانو بر زمین بگذار و موهبت مادر را سپاس دار

بیستم جمادی الثانی هر سال، روزی پر از خاطره و معنویت است؛ خاطراتی شیرین از مادران مهربان ، فرزندان با محبت و همسران با وفا ؛ این روز به یُمن ِ زاد روز بانوی نمونه اسلام ، فاطمه زهرا ( سلام الله علیها) ، روز مادر نام گرفته است ؛ بانویی كه گل سرسبد تمام بانوان عالم است ؛ تنها زنی كه پدرش معصوم ، شوهرش معصوم و خودش نیز معصوم بوده و پیامبر گرامی اسلام (ص) به او لقب " اُم ابیها "  داده است ، یعنی زنی كه برای پدرش همچون مادر بود.

اگرچه دوران زندگی حضرت زهرا (س) كوتاه بود در كتاب دكتر شهیدی روی این عدد بحث شده است . اما زندگانی پر بركت و درخشان وی ، آن بانوی بزرگوار را به الگویی بی نظیر برای تمام زنان عالم در طول تاریخ مبدل ساخته است؛ زنی كه كودكی اش را در خانه شخص اول اسلام – پیغمبر اكرم (ص) – و دوران بچه داری را در خانه دومین شخصیت ممتاز اسلام –علی (ع) – گذراند و دو امام معصوم - امام حسن (ع) و امام حسین (ع) - ،  و دو دختر فداكار و شجاع - زینب و ام كلثوم - را به جامعه تحویل داد.

زندگی و سیره ی حضرت زهرا( س) به قدری آموزنده و جذاب است كه هر زن آزاده ای در جهان او را چونان قدیسه ای تحسین می كند؛ زنی كه تولدش از دامن خدیجه كبری ، همسر پیامبر گرامی اسلام (ص) و در كانون نخستین خانواده اسلامی با نغمه های آسمانی و تسبیح قدسیان همراه شد و شب میلادش را عرشیان به بانگ تكبیر و تسبیح جشن گرفتند و خداوند لقب كوثر به او عطا كرد؛ زیرا وی سرچشمه ی تمام خوبی های جهان است.

و چه زیبا تولد این بانوی گرانقدر به ابتكار بنیانگذار جمهوری اسلامی – امام خمینی (ره) – روز زن و روز مادر نام گرفت ؛ " اگر روزی باید روز زن باشد ، چه روزی والاتر و افتخارآمیزتر از روز ولادت با سعادت فاطمه زهرا سلام الله علیهاست ؛ زنی كه افتخار خاندان وحی است و چون خورشیدی بر تارك اسلام عزیز می درخشد."

( از بیانات امام خمینی (ره) در تاریخ 15/ 2/ 59 )

نامگذاری یك روز از سال به نام مادر در فرهنگ و ملل مختلف سابقه ای طولانی دارد و هر ملتی سعی كرده است روزی را به تجلیل از مقام شامخ مادر اختصاص دهد.

در فرهنگ پر بار ایران اسلامی خجسته زاد روز بانوی گرانقدر اسلام ، دختر حضرت محمد (ص) روز مادر نام گرفته تا زنان  و مادران این مرز و بوم از او درس ایمان ، فداركاری و مهربانی بیاموزند.

ما نیز بر آن شدیم تا با مروری بر تاریخچه روز مادر در میان ملل دیگر ، سابقه این مناسبت را در سایر فرهنگ ها بررسی كنیم.

روز مادر در كشورهای مسیحی

یك خانم امریكایی به نام آناجارویس (Anna Jarvis ) پس از مرگ مادرش ، در هشتم ماه مه 1905 به این فكر افتاد كه از تمامی مادران در زمانی كه در قید حیات هستند ، قدردانی شود. به همین دلیل تمام تلاش خود را بر این گذاشت كه روزی از سال به مادران اختصاص داده شود. او در آغاز از كشیش منطقه شان خواست كه موعظه ای در زمینه نقش مادر در جامعه ایراد كند. سپس نامه هایی به مردان روحانی ، سیاسی و با نفوذ فرستاد . پس از آن با خرید یك آژانس تبلیغاتی ، پیغام خود را با مضمون " اختصاص دادن روزی برای ارج نهادن به مادران ، آنان را جاویدان می سازد " به گوش مردم رساند و سرانجام در سال 1907 روز یكشنبه ، دوم ماه مه – زمان مرگ مادر آنا جارویس – روز مادر نامیده شد.

پس از تلاش موفقیت آمیز جارویس ، با به پایان رسیدن جنگ جهانی اول ، روز مادر به كشورهای اروپایی نیز راه یافت . در سال 1917 روز مادر در سوئیس رایج شد و سپس به اتریش و جزایر اسكاندیناوی رسید. در آلمان برای اولین بار در سال 1922 این روز را جشن گرفتند. اما در زمان ناسیونالیست ها  روز مادر در این كشور دچار انحراف شد؛ زیرا آنان بر پایه این ایدئولوژی كه مادر ضامن دوام ِ نژاد آریایی است، این روز را جشن می گرفتند.

سمبل روز مادر برای مادری كه در قید حیات است یك شاخه میخك قرمز و برای مادری كه از دنیا رفته ، یك شاخه میخك سفید است. آنا جارویس با ارائه این طرح ، بردن گل برای مادران را رواج  داد .

آنا جارویس ، بانی روز مادر در كل جهان مسیحیت – زنی كه خود هیچ گاه مادر نشد- در سال 1948 در خانه سالمندان فیلادلفیا بدرود حیات گفت. جالب است بدانید كه تمام هزینه های نگهداری و اقامت او در خانه سالمندان را تاجران گل – افرادی كه بیشترین سود را از روز مادر می بردند- متقبل شدند.

روز مادر در میان ملل دیگر

فرزندانی كه نمی توانند در این روز در كنار مادر خود باشند، اغلب با یك تلفن ، ارسال كارت ، فرستادن گل یا هدیه ، عشق و محبت خود را ابراز می كنند؛ و افرادی كه در این روز لذت بودن در كنار مادر را تجربه می كنند ، با كمك در انجام كارهای خانه ، تهیه غذایی ویژه و گذراندن روز خود با مادرشان از محبت های او قدردانی می كنند.

كشورهایی چون تركیه ، دانمارك ، فنلاند ، ایتالیا ، استرالیا و بلژیك روز مادر را در دومین یكشنبه ماه مه جشن می گیرند. در نروژ دومین یكشنبه ماه فوریه و در سوئد و فرانسه نیز آخرین یكشنبه ماه مه ، این روز ، جشن گرفته می شود. مردم فرانسه این روز را همچون جشن تولد برگزار می كنند. تمام خانواده دور هم جمع می شوند و با یك وعده غذای ویژه و كیك ، روز مادر را جشن می گیرند. بعضی از كشورها این روز را در فصل بهار برگزار می كنند.

در لبنان در اولین روز بهار و در ژاپن دومین یكشنبه ماه مه با برگزاری نمایشگاه نقاشی از مادران تجلیل می شود. كودكان شش تا چهارده سال با كشیدن نقاشی درباره مادرانشان از آنها قدردانی می كنند. هر چهار سال یك بار نیز نقاشی های برگزیده در نمایشگاهی به نام " مادر من" به نمایش گذاشته می شود.

تاریخچه روز مادر در یونان به گذشته خیلی دور بر می گردد. 25 سال قبل از ظهور عیسی مسیح (ع) ، الهه های یونانی وجود داشتند كه برای آنها نوعی جشن مادر برگزار می شد.

مردم هنگ كنگ ، پاكستان ، قطر ، عربستان سعودی و امارات متحده ی عربی روز مادر را در ماه مه جشن می گیرند. مردم این كشورها كه عموماً مسلمان اند، در این روز به دیدن مادران خود می روند و با در دست داشتن هدایایی چون گل ، كیك ، اشیای زینتی و قیمتی از ایشان قدردانی می كنند.

در آرژانتین و هندوستان مراسم روز مادر در ماه اكتبر برگزار می شود. مردم آرژانتین در دومین یكشنبه این ماه از مادران قدردانی می كنند؛ اما هندوها ده روز را برای این منظور جشن می گیرند. این فستیوال بر اساس نام دورگا پوجا (Durga Puja) –  زن و مادر قدیسه هندو – " دورگا "  نامگذاری شده است. بنا بر افسانه ای ، این مادر الهی ده دست دارد و در هر دست اسلحه ای برای از بین بردن اهریمن ( شیطان ) .

در پرتقال و اسپانیا روز مادر ارتباط نزدیكی با كلیسا دارد. در هشتم دسامبر، این مردم نه تنها از مادران قدردانی می كنند ، بلكه مراسم شكر گذاری برای مریم مقدس ، مادر حضرت عیسی (ع) را نیز به جا می آورند.

عده ای از مردم یوگسلاوی سابق هم در ماه  دسامبر یك روز را  به نام " ماتریس " جشن می گرفتند. دو هفته بعد از كریسمس دختران و پسران جوان در سكوت و آرامش كامل دست و پای مادر خود را در حالی كه خواب بود، می بستند و مادر زمانی كه بیدار می شد با دادن هدایای كوچكی كه در زیر بالش خود مخفی كرده بود خود را آزاد می كرد.

اگر چه هر كشوری با فرهنگ خاص خود برای انتخاب روز مادر سمبل و دلیلی دارد. اما آنچه اهمیت دارد قدردانی و تشكر از مقام مادر است؛ و این مراسم بهانه ای است تا توجه بیشتری به مادران داشته باشیم و به آنها ثابت كنیم كه چقدر دوستشان داریم.

مادر!

همه ی  دنیا دوستت دارند


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
روز زن مبارک باد
دو شنبه 17 فروردين 1394 ساعت 13:26 | بازدید : 376 | نوشته ‌شده به دست دکتر مولایی | ( نظرات )

 

روز مادر, روز مادر 1392, تاریخ روز مادر

روز مادر 1394

مادر عزیزم ،وقتی چشم به جهان گشودم. قلب کوچکم مهربانی لبخند و نگاهت را که پر از صداقت و بی ریایی بود احساس کرد. دیدم زمانی را که با لبخندم لبخند زیبائی بر چهره خسته ات نشست و دنیایت سبز شدو با گریه ام دلت لرزید و طوفانی گشت. از همان لحظه فهمیدم که تنها در کنار این نگاه پرمهر و محبت است که احساس آرامش و خوشبختی خواهم کرد.

 

------------------------------------------

 

تاریخ روز مادر (تاریخ روز زن)

21 فروردین ( بیستم جمادی الثانی ) ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها و روز مادر ( روز زن ) بر تمامی مادران عزیز مبارک باد.

 

بیستم جمادی الثانی هر سال، روزی پر از خاطره و معنویت است؛ خاطراتی شیرین از مادران مهربان،فرزندان با محبت و همسران با وفا ؛ این روز به یُمن ِ زاد روز بانوی نمونه اسلام، فاطمه زهرا ( سلام الله علیها) ، روز مادر نام گرفته است ؛ بانویی كه گل سرسبد تمام بانوان عالم است؛ تنها زنی كه پدرش معصوم ، شوهرش معصوم و خودش نیز معصوم بوده و پیامبر گرامی اسلام (ص) به او لقب " اُم ابیها "  داده است،یعنی زنی كه برای پدرش همچون مادر بود.


زندگی و سیره ی حضرت زهرا( س) به قدری آموزنده و جذاب است كه هر زن آزاده ای در جهان او را چونان قدیسه ای تحسین می كند؛ زنی كه تولدش از دامن خدیجه كبری ، همسر پیامبر گرامی اسلام (ص) و در كانون نخستین خانواده اسلامی با نغمه های آسمانی و تسبیح قدسیان همراه شد و شب میلادش را عرشیان به بانگ تكبیر و تسبیح جشن گرفتند و خداوند لقب كوثر به او عطا كرد؛ زیرا وی سرچشمه ی تمام خوبی های جهان است.


روز زن و روز مادر نام گرفت؛"اگر روزی باید روز زن یا روز مادر باشد،چه روزی والاتر و افتخارآمیزتر از روز ولادت با سعادت فاطمه زهرا سلام الله علیهاست؛زنی كه افتخار خاندان وحی است و چون خورشیدی بر تارك اسلام عزیز می درخشد."

 

روز مادر, روز مادر 1392, تاریخ روز مادر

امروز  روز مادر است! روز زن
 مادر! چه کلمه سهل و ممتنعی. چه کلمه مقدسی و چه مفهوم زیبایی! جالب است که زبانهای مختلف برای مفهوم مادر کلماتی در همین حدود دارند. مادر - مامان - مام - ام و... برای گفتن آن لب حالت خاصی می گیرد! اوج احساس و عاطفه! اوج دوستی و محبت.


خدای من! مادر، اسطوره ای مقدس است در زندگی انسان. بزرگ و بلند. شاید نیمی از انسانها مادر شوند اما بازهم مادر بودن و مادری کردن مفهومی مقدس است.

 

از لحاظ جامعه شناسی، مادر نوعی نقش اجتماعی است. نقشی که معلوم نیست اکتسابی است یا ذاتی! فرزند بودن و دختر بودن نوعی نقش اجتماعی است با کارکردها و وظایف اجتماعی خاص خود که ذاتی است و هیچ کس نقشی در آن ندارد. اما شغل هر فرد، نقش اکتسابی اوست.


در این میان معلوم نیست مادر بودن نقش ذاتی است یا اکتسابی. شاید اکتسابی بودنش بچربد، اما شرایط اجتماعی و فیزیولوژیکی هر زنی را به مادر بودن و هر مردی را به پدر بودن می کشاند. نمی دانم به هرحال مادر و مادری به نظر من در حیطه تحلیل های جامعه شناختی نمی گنجد. نمی توانیم آن را تنها به عنوان یک فرد با نقشی خاص در نظر بگیریم.

 

روز مادر, روز مادر 1392, تاریخ روز مادر

مادر و فرزند رابطه ای متقابل و حیاتی دارند که بدون آن قوام جامعه شک برانگیز است! تجربه نیز نشان داده اقداماتی در مسیر کمونیستی کردن جوامع و دور کردن آنان از خانواده و زندگی خانوادگی، و به سر کار بردن مادران تبعات و نتایج غیر قابل باور و نامطلوبی به دنبال دارد. کیبوتص ها در اسرائیل و شوروی و... که در همین راستا آغاز به کار کردند، همگی طعم شکست را چشیدند.


لذا ما نیز مانند اکثر فرهنگ های دنیا مادر را می ستاییم و او را پاس می داریم. با اینکه در تمام جهان روز دیگری به این عنوان یعنی روز مادرشناخته میشود و گرامی داشته میشود. اما ما ایرانیان و شیعیان به احترام مادری بزرگ و مقدس که البته کمتر میشاسیمش و فقط از درد سینه او مطلعیم نه افکار و عقاید و رفتارش! روز ولادت او راگرامی می داریم، روز ولادت دختر نبی اکرم و همسرعلی مرتضی، مادر حسنین و زینب کبرا، حضرت فاطمه زهرا (س) .


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
زنجیر عشق
دو شنبه 10 فروردين 1394 ساعت 17:21 | بازدید : 349 | نوشته ‌شده به دست دکتر مولایی | ( نظرات )

 

یک روز بعد از ظهر وقتی اسمیت داشت از سرکار به خانه باز می‌گشت، سر راه زن مسنی را دید که ماشینش خراب شده و ترسان در برف ایستاده. اسمیت از ماشین پیاده شد و خودش را معرفی کرد و گفت من آمده‌ام کمکتان کنم. زن گفت صدها ماشین از روبروی من رد شدند، اما کسی نایستاد، این واقعاً لطف شماست.

وقتی اسمیت لاستیک را عوض کرد و درب صندوق عقب را بست که آماده رفتن شود، زن پرسید: من چقدر باید بپردازم؟
اسمیت پاسخ داد: شما هیچ بدهی به من ندارید. من هم در چنین شرایطی بوده‌ام؛ روزی شخصی پس از اینکه به من کمک کرد، گفت اگر واقعاً می‌خواهی بدهی‌ات را بپردازی، باید نگذاری زنجیر عشق به تو ختم شود.

چند مایل جلوتر، زن کافه کوچکی را دید و داخل شد تا چیزی میل کند و بعد به راهش ادامه دهد؛ اما نتوانست بی‌توجه از لبخند شیرین زن پیشخدمت باردار بگذرد، او داستان زندگی پیشخدمت را نمی دانست و احتمالاً هرگز نخواهد فهمید، وقتی پیشخدمت برگشت تا بقیه صد دلار  را بیاورد، زن بیرون رفته بود، درحالیکه روی دستمال سفره یادداشتی گذاشته بود. وقتی پیشخدمت نوشته را خواند اشک در چشمانش حلقه زد؛ در یادداشت نوشته بود: “شما هیچ بدهی به من ندارید. من هم در این موقعیت بوده‌ام؛ یک نفر به من کمک کرد و گفت اگر می‌خواهی بدهی‌ات را به من بپردازی، نباید بگذاری زنجیر عشق به تو ختم شود.”

همان شب وقتی زن پیشخدمت به خانه برگشت، درحالیکه به ماجرای پیش آمده فکر می‌کرد به شوهرش گفت: “دوستت دارماسمیت! همه چیز داره درست میشه..”

 

 

بدهی عشق لبخند محبت کمک
 

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
شعر زیبای سیب و جوابیه ها
دو شنبه 10 فروردين 1394 ساعت 17:20 | بازدید : 409 | نوشته ‌شده به دست دکتر مولایی | ( نظرات )

 

تو به من خندیدی و نمی دانستی 
من به چه دلهره از باغچه همسایه سیب را دزدیدم 
باغبان از پی من تند دوید 
سیب را دست تو دید 

غضب آلود به من کرد نگاه 
سیب دندان زده از دست تو افتاد به خاک 
و تو رفتی و هنوز  
سالهاست که در گوش من آرام آرام 
خش خش گام تو تکرار کنان می دهد آزارم 
و من اندیشه کنان غرق در این پندارم 
که چرا باغچه کوچک ما سیب نداشت

حمید مصدق ( خرداد ۱۳۴۳)

 

من به تو خندیدم 
چون که می دانستم
تو به چه دلهره از باغچه همسایه سیب را دزدیدی 
پدرم از پی تو تند دوید 
و نمی دانستی باغبان باغچه همسایه 
پدر پیر من است
من به تو خندیدم 
تا که با خنده تو پاسخ عشق تو را خالصانه بدهم 
بغض چشمان تو لیک لرزه انداخت به دستان من و 
سیب دندان زده از دست من افتاد به خاک 
دل من گفت: برو 
چون نمی خواست به خاطر بسپارد گریه تلخ تو را…. 
و من رفتم و هنوز سالهاست که در ذهن من آرام آرام 
حیرت و بغض تو تکرار کنان 
می دهد آزارم 
و من اندیشه کنان غرق در این پندارم 
که چه می شد اگر باغچه خانه ما سیب نداشت

فروغ فرخزاد

  

او به تو خندید و تو نمی دانستی  
این که او می داند  
تو به چه دلهره از باغچه همسایه سیب را دزدیدی  
از پی ات تند دویدم  
سیب را دست دخترکم من دیدم  
غضبآلود نگاهت کردم  
بر دلت بغض دوید  
بغض ِ چشمت را دید  
دل و دستش لرزید  
سیب دندان زده از دست ِ دل افتاد به خاک  
و در آن دم فهمیدم  
آنچه تو دزدیدی سیب نبود  
دل ِ دُردانه من بود که افتاد به خاک  
ناگهان رفت و هنوز  
سال هاست که در چشم من آرام آرام  
هجر تلخ دل و دلدار تکرار کنان  
می دهد آزارم  
چهره زرد و حزین ِ دختر ِ من هر دم   
می دهد دشنامم  
کاش آنروز در آن باغ نبودم هرگز  
و من اندیشه کنان غرق در این پندارم  
که خدای عالم  
ز چه رو در همه باغچه ها سیب نکاشت؟

مسعود قلیمرادی

 

دخترک خندید و  
پسرک ماتش برد  
که به چه دلهره از باغچه ی همسایه، سیب را دزدیده  
باغبان از پی او تند دوید  
به خیالش می خواست  
حرمت باغچه و دختر کم سالش را 
از پسر پس گیرد 
غضب آلود به او غیظی کرد 
این وسط من بودم  
سیب دندان زده ای که روی خاک افتادم  
من که پیغمبر عشقی معصوم  
بین دستان پر از دلهره ی یک عاشق  
و لب و دندان ِ  
تشنه ی کشف و پر از پرسش دختر بودم  
و به خاک افتادم  
چون رسولی ناکام  
هر دو را بغض ربود  
دخترک رفت ولی زیر لب این را می گفت 
او یقیناً پی معشوق خودش می آید  
پسرک ماند ولی روی لبش زمزمه بود   
مطمئناً که پشیمان شده بر می گردد  
سالهاست که پوسیده ام آرام آرام  
عشق قربانی مظلوم غرور است هنوز   
جسم من تجزیه شد ساده ولی ذرّاتم  
همه اندیشه کنان غرق در این پندارند  
این جدایی به خدا رابطه با سیب نداشت 

جواد نوروزی


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تلافی
دو شنبه 10 فروردين 1394 ساعت 17:20 | بازدید : 410 | نوشته ‌شده به دست دکتر مولایی | ( نظرات )

 

یا تو زیباتر شدی یا چشام بارونیه .. این قفس بازه ولی قلب من زندونیه
من پشیمون می‌کنم جاده رو از رفتنت .. تو نباشی می‌پره عطرتم از پیرهنت

میخوام آروم شم تو نمیذاری .. هر دو بی رحمن عشق و بیزاری
همه دنیامو زیر و رو کردم .. تو رو شاید دیر آرزو کردم

 

قدمای آخرو آهسته‌تر بردار .. واسه من کابوسه فکر آخرین دیدار
بغض این آهنگ مارو تا کجاها برد .. شایدم تقدیرمو امشب به رحم آورد

به تلافی اون همه تلخی گله‌هاتم طعم عسل شد
غم معصومانه‌ی چشمات به تبسم تازه بدل شد
می‌شه با من هزار و یک سال به بهانه قصه بمونی
همه مرثیه‌های سکوتم به بهار تو باغ غزل شد

نفس کشیدن دل سپردن مثل دریا ماه من
از تو خوندن با تو موندن مقصد من راه من
همینه رویام آرزوهام سرگذشت آه من
نرفته برگرد که با تو شاید خدا گذشت از گناه من

تو مثل بارون غمو آسون می‌بری از یاد من
با تو خوبن بی‌غروبن خاطرات شاد من
زار و خسته دل‌شکسته بی‌نوا فرهاد من
مرغ آمین کی به شیرین می‌رسه فریاد من

 

FacebookTwitterGoogle+

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
دو شنبه 10 فروردين 1394 ساعت 17:1 | بازدید : 294 | نوشته ‌شده به دست دکتر مولایی | ( نظرات )

نام من عشق است

شبی با بید می رقصم، شبی با باد می جنگم
که چون شب‌بو به وقت صبح، من بسیار دلتنگم

مرا چون آینه هر کس به کیش خود پندارد
و الّا من چو می با مست و هشیار یکرنگم

 

شبی در گوشه ی محراب قدری ربّنا خواندم
همان یک بار تار موی یار افتاد در چنگم

اگر دنیا مرا چندی برقصاند ملالی نیست
که من گریانده‌ام یک عمر دنیا را به آهنگم

به خاطر بسپریدم دشمنان! چون نام من عشق است
فراموشم کنید ای دوستان! من مایۀ ننگم

“مرا چشمان دل سنگی به خاک تیره بنشانید”
همین یک جمله را با سرمه بنویسید بر سنگم 

شاعر: علیرضا بدیع


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
عشق
دو شنبه 10 فروردين 1394 ساعت 17:0 | بازدید : 380 | نوشته ‌شده به دست دکتر مولایی | ( نظرات )

عشق واقعی

زن و شوهر جوانی سوار برموتورسیکلت در دل شب می راندند. آنها از صمیم قلب یکدیگر را دوست داشتند. زن جوان: “یواشتر برو من می ترسم” مرد جوان: نه، اینجوری خیلی بهتره! زن جوان: “خواهش می کنم، من خیلی میترسم.” مردجوان: “خوب، اما اول باید بگی دوستم داری!” زن جوان: “دوستت دارم، حالا میشه یواشتر برونی؟” مرد جوان: “مرا محکم بگیر” زن جوان: “خوب، حالا میشه یواشتر؟” مرد جوان: “باشه، به شرط این که کلاه کاسکت مرا برداری و روی سرت بذاری، آخه نمی تونم راحت برونم، اذیتم می کنه.”

 

روز بعد روزنامه ها نوشتند برخورد یک موتورسیکلت با ساختمانی حادثه آفرید. در این سانحه که بدلیل بریدن ترمز موتور سیکلت رخ داد، یکی از دو سرنشین زنده ماند و دیگری در گذشت.

مرد از خالی شدن ترمز آگاهی یافته بود پس بدون این که زن را مطلع کند با ترفندی کلاه کاسکت خود را بر سر او گذاشت و خواست برای آخرین بار دوستت دارم را از زبان او بشنود و خودش رفت تا او زنده بماند و این است عشق واقعی!


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0